Tu in ce cauză crezi?



Trăim vremuri în care avem atât de multă informație dar paradoxal în același timp avem atât de multe probleme. Mă uit și văd oriunde că se caută soluții pentru diferite probleme, de la cele sociale până la cele ce țin de ecologizare. Dacă tot se caută am zis că este o oportunitate bună să prezint și eu o cauză în care cred și sunt foarte curioasă câți cititori vor rezona cu mine.
Sunt multe cauze care îmi trec prin minte dar una este amintită foarte puțin și ar fii păcat să trecem cu vederea acest aspect. Vă dau următorul exemplu și cei care sunteți părinți chiar aș dori să îmi spuneți în comentarii dacă v-ați confruntat. Să spunem că aflați că al votru copil suferă de o afecțiune și trebuie să îl internați în spital o perioadă lungă de timp. Vă trece prin gând ce ar putea avea copilul și cum va rezista copilul la veste; până la urmă cine rezistă să stea în spital o perioadă lungă de timp?
imagine preluată de pe www.voluntar in spital.ro
Așa s-a născut un minunat ONG care încearcă să le aducă micuților internați în spital un zâmbet pe buze. Vă prezint "Voluntar în Spital", singurul ONG din țară care are ca scop să îi ajute pe piticii din spital să petreacă niște ore plină de distracție ca să uite pe moment că nu se află într-o cameră de distracții, ci într-un spital. Cred cu tărie în scopul lor și ceea ce este frumos este că rezultatele le vezi repede și se observă cu ochiul liber cum sunt copii după o oră de distracție. Activitățiile lor sunt ca voluntarii implicați să meargă în spital și pentru câteva ore să elibereze copilul din ei. Activitățile în sine sunt de la colorat, construit până la desenat pe față sau făcut animale din baloane.
Acum că v-am povestit despre ce este vorba hai să zic câteva vorbe despre rezultatele avute cu copii. În primul rând aș vrea ca toți să ne aducem aminte că nu avem nici o amintire frumoasă din spital și de aceea suntem reticenți când este vorba de spital. Noi am prins vremuri când eram singuri intr-un loc unde știam că ne face bine dar din păcate ieseam bine pe o parte și pe alta traumatizați pe viață. Chiar dacă acest lucru se întâmplă încă, acest ONG încearcă să "șteargă" o parte din aceste experiențe prin joacă. Vor să îi facă pe pitici să perceapă spitalul și ca un loc unde te poți distra și unde nu se simt captivi. Ei au reușit să îi facă pe pitici mai deschisi și cu o gândire pozitivă ceea ce i-a ajutat să treacă mai bine peste spitalizare. Chiar dacă mici pacienți sunt cei care beneficiază de aceste activități, nu sunt singurii. Voluntarii în sine se descoperă pe ei și își dezvoltă empatia, pe lângă aceste lucruri devin copii pentru câteva ore cât stau la joacă.  Sunt curioasă dacă rezonați cu această cauză și vă aștept în comentarii ce alte cauze credeți voi că ar avea efect pe termen lung. 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credit: www.avbs.ro, compania de intermedieri credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!

Comentarii

Postări populare