Inhalosedarea te scapă de frică

Dacă vă este frică de stomatolog ca și mine acum există o soluție pentru această problemă.Soluția este inhalosedarea,o metodă ce se aplică persoanelor cu frică de stomatolog sau cu senzații de vomă la consult.
 Cei de la Cris-Smile au venit cu această soluție pentru copii și  persoanele care se tem de dentist.Această soluție a venit ca urmare a faptului că jumătate din populație se  tem de dentist și ajung la aceștia cu probleme grave.Mai jos vă las câteva informații despre această procedură:

  • Metoda presupune administrarea de protoxid de azot (N2O) amestecat cu oxigen prin intermediul unei măşti conectate la un aparat şi fixată etanş la nivelul nasului. Persoana care urmează să fie inhalosedată este aşezată în poziţie culcată sau semiculcată, iar medicul îi monitorizează concentraţia în oxigen cu ajutorul unui pulsoximetru (dispozitiv care „prinde" în cârlig degetul arătător). Doza de gaz ilariant creşte treptat, uneori fiind suficientă o concentraţie de 20% pentru a induce relaxarea. Pacientul se simte bine, uneori este chiar euforic, iar în tot acest timp, pulsul, tensiunea arterială, rata respiraţiilor, reflexele şi pupilele sunt normale.
  • Deşi are şi efect antalgic, inhalosedarea nu ţine loc de anestezie, dacă amploarea tratamentului o impune. Din momentul în care se induce sedarea (două-trei minute), pacientului i se administrează şi anestezic. Iar la finalul intervenţiei, este nevoie de cel mult cinci minute pentru ca pacientul să iasă de sub efectul gazului. Aceasta pentru că protoxidul de azot se elimină în proporţie de 99% prin acelaşi loc pe unde a pătruns în organism, adică prin plămâni.
  • Fiind un gaz inert, care nu se leagă de componentele sangvine, el nu este captat de ţesuturi (muşchi, oase, ţesut adipos) şi nu se metabolizează la nivel hepatic sau renal. O cantitate extrem de mică trece prin schimb de substanţe la nivelul tractului gastro-intestinal şi se elimină la acest nivel. Este singura modalitate de sedare lipsită de efecte pe termen lung. După terminarea procedurii, pacientul va simţi doar o stare de prospeţime, nefiindu-i afectată capacitatea de concentrare şi de coordonare.
  • Părinţii sunt instruiţi în ceea ce priveşte o pregătire minimă a copilului înainte de inhalosedare. Cel mic nu trebuie să consume alimente sau lichide cu două ore înainte de procedură şi nici sirop de tuse sau tincturi, care conţin alcool, cu 24 de ore înainte
Cam acestea sunt informațile pe care vi le ofer asupra  acestei  proceduri,vreau să vă spun că sunt mândră de existența acestei proceduri și că se poate face și la noi;este un pas uriaș pentru stomatologi dar mai ales pentru oameniii care au frică de stomatolog.Cu această procedură o so putem merge cu zâmbetul de buze la stomatolog și cel mai important vom avea grijă de igiena noastră orală.
 Vă aștept poveștile și vă voi scrie și eu când voi ajunge.:)

Comentarii

Postări populare