Autotestul HIV

În perioada noiembrie – decembrie Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și Mylan desfășoară campania de promovare a importanței testării și depistării precoce a infecției cu HIV, „Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!”.Această campanie a apărut în urmă statisticilor îngrijorătoare,din care rezultă că în România sunt înregistrați peste 14.600 depacienți cu HIV/SIDA,dintre care jumătate sunt persoane cu vârste cuprinse intre 25și 29 ani.
 Mylan aduce în România testul autoadministrabil HIV ce necesită doar o picătură de sânge pentru a depista HIV,primul autotest certificat în Europa.Testul autoadministrabil HIV (autotest VIH) este un dispozitiv medical ce se eliberează fără prescripție medicală şi este disponibil în farmaciile din toată țara şi online pe site-urile acestora. Fiecare kit de testare va fi furnizat împreună cu un prospect informativ despre test și utilizarea acestuia, dar și despre servicii de consiliere, puse la dispoziție de către personalul asociaţiei de pacienţi UNOPA. Pentru mai multe informații, întrebări și răspunsuri cu privire la autotestul VIH poți accesa http://www.mylan.ro/ro-ro/produse/autotest-hiv.

Care sunt avantajele testului autoadministrabil HIV?

  • este un test rapid de depistare a infecției cu HIV pe care îl poți face în intimitatea casei tale
  • se găsește în farmacii și online,se eliberează fără prescripție
  • ca să te testezi este necesar doar o picătură de sânge
  • rezultatele se obțin în 15 minute
  • testul este ușor de folosit și conține un prospect care te v-a ajuta
 Dacă prospectul nu te-a ajutat,poți suna la Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA – UNOPA (0735 853 569, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00; apel strict confidenţial și anonim) oferă informații în cazul în care aveți întrebări legate de HIV sau alte infecții cu transmitere sexuală, utilizarea autotest VIH® sau interpretarea rezultatelor.
 Deci dragilor faceți-vă acest test chiar dacă sunteți încrezători în partener,nu ști niciodată cum poți lua acest virus.

Comentarii

Postări populare