Am pus degetul pe hartă și acolo am ajuns



Primăvara a venit dar din păcate nu a venit și soarele cu ea. Mă uit pe geam și văd o nemărginită zăpadă așternută pretutindeni și din ce am auzit nu vrea să plece de la noi încă o perioadă. Vorbeam cu un prieten și mi-a povestit că are un vecin care și-a scos din nou braduțul și beculețele, ce să mai spun pentru aceea persoană a revenit Crăciunul. Nu am probleme cu zăpada dar mă deranjează frigul acesta care mă îndeamnă să stau în casă sub o pătură cu o carte bună dar care din păcate nu pot face acest lucru. Pe lângă acest lucru, mă deprimă să văd că am așteptat căldura așa de mult și ea nu vrea să vină să ne viziteze; așa că m-am gândit să merg eu la ea.😀

Dar cum ajungem la ea?

Păi este simplu, primul lucru care trebuie făcut este să avem la îndemână un glob al Pământului sau o hartă. Păi de ce? Păi suntem persoane aventuroase și putem degetul la întâmplare și vedem ce am ales, singura regulă este ca țara aleasă să aibe temperaturi mai ridicate (nu aș vrea să pice o țară nordică unde temperaturile sunt mai scăzute ca la noi). După ce am ales locul, în cazul meu a fost Peru (Yeii) ne alegem agenția. Eu am ales CND Vacanțe speciale deoarece oferă destinații exotice pentru vacanțe speciale, ceea ce vom avea noi. Acum hai să pornim în călătorie dar stai puțin am uitat să vă spun ce țară vom vizita. Țara vizitată este Peru, deci vom vizita o țară din America de Sud plină de istorie.

Dar ce știu eu despre Peru?

Păi în primul rând știu despre orașul Lima, orașul fondat de conchistadorul Francisco Pizzaro care este supranumit Orașul Regilor (La Ciudat de los Reyes), știu acest oraș deoarece arhitectura sa diversă este cunoscută. Cel mai cunoscut obiectiv turistic rămâne Machu Picchu, orașul străvechi al incașilor. Este foarte impresionant amplasametul și pentru cine nu știe se află la o altitudine de 2.430 m. La o așa înălțime vă puteți da seama ce priveliște impresionantă este. Cea mai interesantă chestie legată de acest oraș este că în anul 1572 locuitorii l-au abandonant și nu se știe de ce iar în 1911 arheologul Hiram Bingham l-a descoperit. Ultimul loc pe care îl știu despre Peru sunt desenele de la Nazca, legat de aceste desene s-au făcut multe teorii conspiraționale. Aceste desene se pot vedea doar din aer și cum în 1500 nu se inventase zborul se crede că aceste desene sunt de origine extraterestră. Nu o să îmi dau o părere legată de acestă teorie dar desenele în sine sunt spectaculoase și au o acuritețe extraordinară.

Am vorbit despre locuri dar încă nu am vorbit despre cultura lor. Agenția CND Vacanțe speciale ne oferă destinații speciale pentru vacanțe speciale așa că trebuie să ne interesăm și de obiceiurile locale. Mereu când plec într-un loc necunoscut caut despre tradiți și obiceiuri, fac acest lucru deoarece vreau să cunosc poporul dar cel mai important nu vreau să se simtă jigniți că nu le știu măcar câteva obiceiuri. Cultura peruană este rezultatul influențelor hispanice și amerindiene, pe lângă acest mix sunt destule obiceiuri care nu au legătură cu nici o influență. Hainele lor sunt foarte colorate, deci aici este locul unde veți vedea culori stridente ca roz sau galben foarte deschis. Ca și gastronomie, la ei sunt 4 ingrediente cheie: porumbul, cartoful, quinoa și fasolea. Odată cu venirea coloniștilor spanioli, gastronomie peruană s-a îmbogățit cu orez, făină și diferite tipuri de carne. Am terminat cu mâncarea dar să trecem la oameni, locuitorii sunt foarte ospitalieri dar trebuie să aveți grijă la un lucru. În Peru se practică negoțul, deci dacă vreți să cumpărați suveniruri mai ieftine trebuie să știți să negociați.

Cam aceasta a fost Peru în linii mari, o țară plină de istorie care încă mai păstrează tradiți de mii de ani.:d

Articolul este scris petru Spring Super Blog 2018.

Comentarii

Postări populare